SOL SABİT
SAĞ SABİT
İstanbul
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64269.367$

SON DAKİKA: Yunan Ortodoks papaz Fransa'da kilisede vurularak yaralandı

SON DAKİKA: Yunan Ortodoks papaz Fransa'da kilisede vurularak yaralandı
Hristiyan-Müslüman gerginliği Fransa'da yükselmeye devam ediyor. Bu kez Papaz vuruldu.
HEPİ HABER ÖZET ALTI

Fransa'nın Lyon kentindeki bir kilisede Yunan Ortodoks papazı saldırgan tarafından vurularak ağır yaralandı.

Saldırı için bir neden olduğuna dair net bir gösterge bulunmadığı açıklandı. Yetkililer bunun terörle ilgili olduğuna dair herhangi belirti olmadığına işaret ediyor. . 

Polis ve yargı kaynakları, terörle mücadele savcılarının olay yerine getirilmediğini söyledi.

Fransız polis kaynağına göre, Yunan papazkiliseyi kapatırken, öğleden sonra saat 4 civarında saldırıya uğradı. Papaza iki kez ateş edildiği ve hayatı tehlikesi olduğu açıklandı. Papaz hastaneye kaldırıldı ve tedavi görüyor.

Tanıklar, şehrin merkezindeki kilisenin Rum Ortodoks kilisesi olduğunu söylediler. Papazın Yunan vatandaşı olduğu ve acil servise vardıklarında saldırganı tanımadığını söyleyebildiği açıklandı.

Bir Yunan hükümet yetkilisi, papazı Nikolaos Kakavelakis olarak tanımladı.

KEBAPÇIDA YALALANDI

İlk polis kaynağı, birkaç saat sonra bir şüphelinin Lyon'daki bir kebap dükkanında tutuklandığını ve polis nezaretine girdiğini söyledi. Bununla birlikte, kişinin şüpheli saldırgan olduğuna dair bir teyit veya polisin hala başka birini aradığına dair herhangi bir gösterge bulunmadığı da idda ediliyor. 

Lyon savcılığındaki bir kaynak, cinayete teşebbüsle ilgili bir soruşturma başlattığını ve yerel yetkililer saldırının nedeninin hemen netleşmediğini söyledi.

GERGİNLİK TRMANIYOR

Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame kilisesi yakınında geçtiğimiz günlerde bıçaklı saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, saldırıda 3 kişinin öldüğü ifade edildi. Fransa'nın Nice kentinde hareketli dakikalar yaşandı. Nice kentinin Notre Dame kilisesi yakınında bıçaklı saldırı gerçekleştiği belirtildi. Gerçekleşen saldırıda ilk belirlemelere göre,üç kişinin öldüğü ve birden fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi. Fransa İçişleri Bakanı, olayla ilgili polis operasyonunun devam ettiğini açıklarken Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Kaynak Yeniçağ: Fransa'da sular durulmuyor. Bir kadının kafası kesildi ölü ve yaralılar var. Kan donduran saldırı büyük gerginliğe neden oldu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.