SOL SABİT
SAĞ SABİT
İstanbul
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

Sizi Sizden Daha İyi Kim Tanıyabilir?

Sizi Sizden Daha İyi Kim Tanıyabilir?
HEPİ HABER ÖZET ALTI

İnternetin bu kadar yaygınlaşmadığı dönemler ile her şeyimizin telefonumuza yakın olduğumuz kadar uzak olduğu bugünlerimizi karşılaştırdığımızda bizi en iyi tanıyan kişinin artık ailemizden biri olmadığı gerçeği ile karşılaşırız. İnternet üzerinde kullandığımız site ve programlar bizi tüm yönlerimizle bizden bile daha iyi tanıyorlar.

Simform’un yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre akıllı telefon kullananların telefonlarında ortalama 40 aplikasyon yüklü. 11-60 yaşları arasındaki 3756 kişi üzerinde yapılan bu araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 89’u ortalama 18 aplikasyon kullanıyor. Y kuşağı 67’den fazla aplikasyon indiriyorken bunların sadece 25’ini kullanıyor. Kullanıcıların yüzde 58’i en çok sosyal medya, oyun ve iletişim uygulamalarını indiriyor. Bunun yanı sıra kendi telefonuma baktığımda 60’tan fazla uygulama buldum fakat aktif olarak kullandığım uygulama sayısıysa 10’u geçmiyor. İstisnasız her bir aplikasyonu indirirken eminim ki birçoğunuzun yaptığı gibi detaylı kullanım koşullarını okumadan onaylıyorum. Ancak bu yolla aktif kullandığımız ve kullanmadığımız uygulamaların tamamı verdiğimiz izinler çerçevesinde bizleri takip etmeye başlıyor.

Uygulamalar ihtiyaçları olmayan soruları sormalı mı?

Herhangi bir aplikasyonun kullanım koşullarına baktığımızda görüyoruz ki hakkımızda ihtiyaçları olmayan yaş, cinsiyet veya telefonun kullanıldığı bölgeler gibi birçok bilgiyi de talep ediyorlar. Tartışılması gereken konulardan biri uygulamaların ihtiyaçları olmadığı kadar bilgiyi, profilimizi daha iyi oluşturup reklam amaçlı olarak kullanmalarının doğru olup olmadığı.

Çok yakın tarihli örnekte WhatsApp, kullanım koşullarını ve gizlilik ilkesini içeren bir bildirim ile gündeme geldi. WhatsApp Ocak 2021’de güncellenen "Gizlilik İlkesi"nde, Facebook şirketlerinin bir parçası olduğu vurgulanarak "Hizmetlerimizin yürütülmesi, sağlanması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla WhatsApp; hizmetlerimizi ne zaman yüklediğiniz, kullandığınız veya hizmetlerimize ne zaman eriştiğiniz dahil olmak üzere bazı bilgileri almak veya toplamak zorundadır. Aldığımız ve topladığımız veri türleri, hizmetlerimizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Hizmetlerimizi sağlamak için belirli bilgilere gereksinim duyarız ve bunlar olmaksızın hizmetlerimizi size sağlayamayız” deniyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.