SOL SABİT
SAĞ SABİT
İstanbul
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2450.9
  • BIST
    9892.13
  • BTC
    64407.91$

Facebook ve Instagram artık tüm kullanıcıların gönderilerdeki beğenileri gizlemesine izin verecek

Facebook ve Instagram artık tüm kullanıcıların gönderilerdeki beğenileri gizlemesine izin verecek
Sosyal medya devi Facebook ve Instagram çok önemli bir adım attı. Bu adım bir çok kişiyi oldukça üzecek.
HEPİ HABER ÖZET ALTI

Facebook ve Instagram, tüm kullanıcılara gönderilerinde herkese açık beğenileri gizleme seçeneği sunarak, potansiyel olarak beğeni sayılarının bir kişinin etkisinin bir işareti olarak görüldüğü sosyal medya platformlarının temel bir dinamiğini altüst ediyor .

Sosyal medya devi , 2019'dan beri kullanıcıların Facebook ve Instagram'ı daha az stresli hale getirmenin bir yolu olarak Facebook ile eşanlamlı bir özellik olan benzer sayıları gizleme becerisini test ediyor.
Facebook ( FB ) Çarşamba günü bir blog gönderisinde, Çarşamba gününden itibaren her kullanıcının, insanların kendi gönderilerindeki beğeni sayısını görüp göremeyeceğini ve ayrıca diğer kullanıcıların gönderilerini kaç kişinin beğendiğini görüp göremeyeceğini seçebileceğini söyledi .


Facebook, sosyal medya platformlarının kullanıcıların ve toplumun refahına zarar verebileceği yönündeki artan eleştirilerle mücadele etmek için çalışıyor . Bununla birlikte, Çarşamba günkü duyuruyla bile, Facebook ve Instagram'da beğenileri gizlemek varsayılan olarak değil isteğe bağlı olacak ve bu da kaç kullanıcının bu adımı atacağını belirsiz hale getirecek.

Facebook yaptığı açıklamada "İnsanlardan ve uzmanlardan duyduğumuz şey, benzer sayıları görmemenin bazıları için yararlı ve diğerleri için can sıkıcı olduğuydu, özellikle de insanlar neyin popüler veya neyin popüler olduğunu anlamak için benzer sayıları kullandıkları için, bu yüzden size seçenek sunuyoruz," ifadelerini kullandı. 

Kullanıcılar, gönderilerinde herkese açık beğeni sayılarını paylaşmayı tercih etmezse, izleyiciler gönderiyi beğenenlerin bir listesini görebilir, ancak aldığı beğeni sayısını göremez. Fotoğrafı yayınlayan kişi, herkese açık olarak gösterilmese bile beğeni sayısını görebilecek.

Şirket, bu özelliğin kullanıcıların "gönderi sayısı yerine paylaşılan fotoğraflara ve videolara odaklanmasına" izin vereceğini söyledi.
Şirket, Facebook ve Instagram kullanıcılarının, akışlarında gezinirken başkalarının gönderilerini kaç kişinin beğendiğini görmemeyi seçebileceklerini söyledi - bu özellik, ayarlardaki "yeni gönderiler" bölümünü ziyaret ederek açılabilir.
Daha önce Instagram'da gizleme beğenilerini test etme seçeneğine sahip olan bazı kullanıcılar , bu seçeneğin platformdaki refahı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini söyledi . Bununla birlikte, uygulamada iş kuran sosyal medya etkileyicileri için, kendi beğenilerini göstermek ve bunları diğer kullanıcıların gönderileriyle karşılaştırmak, kazançlı marka ortaklıklarını güvence altına almak için önemli olabilir.
Facebook, blog yazısında, "insanların Instagram'daki deneyimleri ve topluluğumuzu desteklemek için politikalarımızı ve ürünlerimizi nasıl geliştirebileceğimiz hakkında harici araştırmalara fon sağladığını" belirterek, bu tür çalışmalar için akademisyenlerden ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan gelen teklifleri kabul ettiğini de sözlerine ekledi .

sizde instagramda takipçi satın alk isterseniz güvenilir instagram takipçi sitesini buraya bırakıyorum.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.