SOL SABİT
SAĞ SABİT
İstanbul
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2283.1
  • BIST
    8974.92
  • BTC
    70684.46$

Ali Pilli Biyografisi

Ali Pilli

DR. ALİ PİLLİ
ULUSAL BİRLİK PARTİSİ  GÜZELYURT MİLLETVEKİLİ
    1955’te Baf’a bağlı Falya (Gökçebel) köyünde doğdu. İlkokulu Falya’da, ortaokul ve liseyi ise Baf Kurtuluş Lisesi’nde tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonar İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları (dahiliye) dalındaki uzmanlık eğitimini tamamladı. Bugüne kadar şu görevlerde bulundu: Türkiye’de çeşitli sağlık birimlerinde, Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde, Cengiz Topel Hastanesi ve Lefke Sağlık Merkezi’nde İç Hastalıkları Uzmanı, Güzelyurt Sağlık Merkezinde ise sorumlu hekim olarak görev yaptı.
    2013 yılında yapılan genel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nden milletvekili olarak seçildi ve 2018 Erken seçimine kadar bu görevi sürdürdü. Bu süreçte Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi, Dilekçe Komitesi, Güzelyurt Hastanesi ile ilgiliihale süreci bu süreçte yaşananlar ve kamu ihale yasasının pratikte ortaya  çıkardıkları zorluklar ile ilgili Meclis Araştırma Komitesi üyeliklerini yaptı. 
     7 Ocak 2018 tarihinde yapılan Milletvekilliği Erken Genel  Seçimlerinde  yeniden UBP Güzelyurt Milletvekili olarak seçildi.  Dilekçe ve Ombudsman Komitesi Başkan Yardımcısı  olarak görev aldı.
    22 Mayıs 2019 tarihinde kurulan Ulusal Birlik Partisi -  Halkın Partisi Koalisyon Hükümetinde Sağlık Bakanı olarak görev aldı.
    Evli ve bir çocuk babasıdır.